Gastvrijheid

Aandacht voor gasten? Gasten? Welke Gasten?
Helaas komt het nog vaak voor dat gasten door het personeel niet worden gezien. Wat kun je daar nou aan doen? Mensen ervan overtuigen dat gastvrijheid het belangrijkste product is in de horeca. Eind 2008 heeft Jeannine Sok besloten om een boek te schrijven over gastvrijheid. In november 2009 was het zover, de presentatie van het boek “Welkom! Gastvrijheid, de sleutel tot succes”.

Naslagwerk over gastvrijheid
Welkom! Gastvrijheid, de sleutel tot succes is een beknopt naslagwerk over gastvrijheid en bestemd voor de horeca, en voor iedereen die interesse heeft in het onderwerp. Het boek is geschreven door Magda Berman en Jeannine Sok.
Het boek geeft informatie over horeca-etiquette, gastvrijheid, praktische tips en staat vol met inspirerende interviews over dit onderwerp. Zo delen Thérèse Boer van De Librije, hoteldeskundigen Didi Whitlau en Roberto Payer, John Beeren van de Alliance Gastronomique Neerlandaise, Dries van der Vossen van de Bilderberg Groep, Ben Francooy van de FNV Horecabond, Ton Ververs van het Gastvrijheidsgilde, kampioen sommelier Edwin Raben en Hájè de Jager van Koninklijke Horeca Nederland hun kennis over gastvrijheid. Verder geven cafébaas Bas Neienhuijsen, Marga van Dijck van de grootste discotheek van Nederland en Annie en Hilda, eigenaressen van een cafetaria, hun visie op dit onderwerp. Naast de interviews komen gastenpsychologie, leidinggeven en eigenschappen van een correcte gastvrouw/heer ruimschoots aan bod. De inhoud maakt het geschikt als relatiegeschenk en als lesmateriaal voor jonge medewerkers om de kneepjes van het vak te leren en voor meer ervaren medewerkers om de kennis op te frissen.

Over de auteurs
Magda Berman verzorgt trainingen over etiquette en omgangsvormen in relatie tot correct gedrag en schreef al zeven boeken over dit onderwerp. Jeannine Sok geeft trainingen en advies op het gebied van gastvrijheid en commerciële communicatie. Ze hebben hun kennis en ervaring gebundeld in dit naslagwerk.
Welkom! Gastvrijheid, de sleutel tot succes
ISBN 978-90-215-4825-8, prijs €12,50, te bestellen